Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ριζότο με Πράσα και Παρμεζάνα

Το ριζότο με πράσα και παρμεζάνα είναι ένα πρώτο πιάτο πολύ νόστιμο, κατάλληλο και για χορτοφάγους(όσους τρώνε βούτυρο και τυρί), εύκολο στην παρασκευή του.

Απολαύστε ένα φανταστικό ιταλικό ριζότο με λεπτές γεύσεις που θα το λατρέψετε.





ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Βούτυρο
80γρ
Λευκό κρασί
125 γρ
Ζωμός λαχανικών
750 - 1000 γρ
Ρύζι
250 γρ
Παρμεζάνα
50 γρ, τριμμένη
Πράσα
2
Αλάτι, Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο, λίγα φύλα Φασκόμηλο. 

                                                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα, αφαιρώντας  τα εξωτερικά σκληρά φύλλα.
Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες  το λευκό μέρος  και τρίβουμε το πράσινο μέρος των φύλλων.

Λιώστε το βούτυρο 30 γρ. σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο, στη συνέχεια, προσθέστε όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί  για να καλύψουμε το ρύζι που έχουμε ρίξει εντωμεταξύ.

Πάντα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας ζωμό λαχανικών όταν χρειάζεται. 

Μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά οι κόκκοι του ρυζιού θα πρέπει να είναι al dente (να κρατάνε λίγο).

Προσθέσετε το βούτυρο που έχει απομείνει μαζί με το αλάτι και πιπέρι καθώς και την Παρμεζάνα. Προσθέστε ακόμη και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Τέλος γαρνίρουμε και με λίγα μικρά φύλα Φασκόμηλου και σερβίρουμε αμέσως. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου