Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλική Καρμπονάρα συνταγή (αυθεντική εκδοχή)

Καρμπονάρα Ιταλική, αυθεντική Συνταγή

Η προέλευση των σπαγγέτι καρμπονάρα είναι κάπως διχασμένη: κάποιοι την αποδίδουν στους Καρμπονάρους της Ούμπρια  οι οποίοι έκαναν γνωστή αυτή τη συνταγή στους Ρωμαίους το δέκατο ένατο αιώνα, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν, αντίθετα, ότι ο εφευρέτης είναι ο Ippolito Cavalcanti, Ναπολιτάνος  ευγενής ο οποίος δημοσίευσε αυτήν την συνταγή σε ένα βιβλίο του.

Άλλοι λένε επίσης ότι αυτό το πιάτο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου πολέμου, όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες έφεραν σε μεγάλες ποσότητες μπέικον και αβγά σε σκόνη, τα οποία ήταν μέρος των στρατιωτικών σιτηρεσίων. Ίσως έτσι να  γεννήθηκε από την έμπνευση των μαγείρων της Ρώμης αυτό το πιάτο τόσο απλό αλλά και όμως πολύ νόστιμο.



Συστατικά, για 4  άτομα.

150 γρ. Μπέικον κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
100 γρ. τυρί πεκορίνο Ρομάνο ή αν δεν θέλετε Πεκορίνο το αντικαθιστάτε με Παρμεζάνα.
Πιπέρι όσο θέλετε, σύμφωνα με τα γούστα σας.
350 γρ. Σπαγγέτι
4  κρόκους αυγού +1 ολόκληρο αυγό (κρόκος και ασπράδι)

Βάλτε μια κατσαρόλα που περιέχει άφθονο νερό μετρίως αλμυρό να βράσει. Όχι πολύ αλάτι γιατί ήδη το μείγμα με μπέικον και το τυρί  θα είναι αλμυρό.
Όταν βράσει το νερό ρίχνετε τα μακαρόνια στο νερό.



Εν τω μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε κυβάκια,. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι τα κυβάκια του μπέικον να ψηθούν έχοντας πρόσθεση σε αυτά λίγο λάδι.
Όταν τηγανιστεί το μπέικον και γίνει ελαφρώς τραγανό, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.



Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα. Στη συνέχεια στο ίδιο μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα ανακατεύοντας προσθέστε το τυρί, πιπέρι (κατά βούληση) και κατά την στιγμή που θα πρέπει να βγάλετε τα σπαγγέτι από τη φωτιά ρίχνετε και το μπέικον, πάντα στο μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα. Δοκιμάζετε αν το αλάτι επαρκεί.




Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε μέσα στο μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα όπου ήδη υπάρχουν τα υλικά που αναφέραμε πριν και τα ανακατεύετε όλα δίχως να τα βάλετε πάλι στη φωτιά.

Σερβίρετε τα μακαρόνια καρμπονάρα αμέσως. Ενδεχομένως να χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο τυρί και μαύρο πιπέρι



Προσοχή:
Τα χτυπημένα αυγά με τα υλικά που έχετε ανακατέψει δεν θα πρέπει να έχουν έλθει σε επαφή έχοντας την κατσαρόλα στη φωτιά γιατί το αυγό θα δέσει και δεν θα αποκτήσει ωραία κρεμώδη υφή η καρμπονάρα.
Έχοντας δώσει στα σπαγγέτι ωραία κρεμώδη υφή η συνταγή αυτή δεν προβλέπει τη χρήση κρέμας γάλακτος όπως γίνεται σε νεότερες εκδοχές της συνταγής.

Αυτό το πιάτο συνοδεύεται άριστα με ένα καλό κόκκινο ξηρό  κρασί.
Καλή σας όρεξη.

Η συνταγή προέρχεται από την σελίδα : http://ricette.giallozafferano.it





Ιταλικά Τραγούδια στίχοι, μεταφρασμένα στα ελληνικά


Ακολουθείστε μας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου