Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλικές Συνταγές Μαγειρικής Αυθεντικές


Το ιταλικό φαγητό και η ιταλική κουζίνα έγινε ευρύτερα  γνωστό στη Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.




Λίγο ο μεγάλος αριθμός φοιτητών που έζησε στο παρελθόν στην Ιταλία, λίγο τα συχνά πλέον ταξίδια για τουρισμό των Ελλήνων, μας έδωσαν την ευκαιρία να έλθουμε ως λαός κοντά στης συνήθειες και στις γαστρονομικές  προτιμήσεις του γειτονικού αυτού λαού και να τις εκτιμήσουμε.

Σήμερα πολλά ιταλικά πιάτα έχουν γίνει πολύ γνωστά στην Ελλάδα κάποια τα υιοθετήσαμε και  μερικά από αυτά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

Λόγω της αγάπης μας στην ιταλική κουζίνα θελήσαμε να παρουσιάσουμε στο μικρό αυτό blog  μερικές καλές ιταλικές συνταγές τις οποίες σιγά-σιγά θα εμπλουτίζουμε.

Αν κάποιοι φίλοι θέλουν να τους κάνουμε γνωστές ιταλικές συνταγές ίσως και σπάνιες, ας μας το ζητήσουν και θα προσπαθήσουμε να τις βρούμε, να τις μεταφράσουμε και τις παρουσιάσουμε στο χώρο αυτό.

Θα κατηγοριοποιήσουμε τις συνταγές στις παρακάτω :
Δεύτερα Πιάτα(Secondi piati)
Σαλάτες – Συνοδευτικά (Contorni)
Γλυκά -Μαρμελάδες      ( Dolci)          






Ακολουθείστε μας




Οι περισσότερες από τις συνταγές που υπάρχουν στο μικρό μας Blog προέρχονται από την σελίδα : http://ricette.giallozafferano.it


Ιταλικά Τραγούδια στίχοι, μεταφρασμένα στα ελληνικά


ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ  το Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου